Karácsonyi fatörzs
2011.10.31. 18:10
Előre bonyolultnak tűnhez az elkészítése, ám aki mer az nyer!
Hozzávalók:
1 db üres piskótatekercs
4 ek. lekvár(én meggyet szoktam hsználni)
5 dkg mazsola
10 dkg porcukor
4 db tojás sárgája
10 dkg étcsokoládé
1 db narancs
25 dkg margarin
1 tasak vaníliás cukor
3 ek. rum(vagy aroma)
5 dkg dió
Elkészítés:
A piskótatekercset óvatosan szétterítjük, és megkenjük a felforrósított lekvárral. A mazsolát beáztatjuk langyos vízbe. A porcukrot habosra kavarjuk a tojássárgákkal,majd gőz fölött folyamatosan kevergetve besűrítjük. Utána ahgyjuk, had hüljön. Közben a csokit összetördeljük és vízgőz fölött felolvasztjuk. A megmosott narancs héját lereszeljük, levét kifacsarjuk és átszűrjük.
A margarint habosra kavarjuk a vaníliás cukorral, az olvasztott langyos csokival, és a narancshéjjal és narancslével. Ha kész, apródonként hozzádolgozzuk a tojáskrémet és végül a rumot. A mazsolát lecsepegtetjük, a diót durvára vágjuk. A krém 2/3 részét a piskótára kenjük, majd rászórjuk a diót és a mazsolát. Feltekerjük szorosan, és bevonjuk a maradék krémmel. Ezután még ízlés szerint díszíthető dióval, pisztáciával...
Forrás
|